Voorwoord Anton van Leeuwen
Directeur RUD Zeeland

We zetten gezondheid en milieu samen steeds steviger op de agenda. Gedeelde visie, ambities en afspraken voor een veilige en gezonde provincie zijn daarvoor nodig. Maar visie ontstaat niet vanzelf. Het ontwikkelt zich continu en langs spreekwoordelijke piketpalen. Samenwerking met de bevoegde gezagen maakt dat we overschrijdende problemen kunnen aanpakken. Op hoeveel vlakken wij actief en werkzaam zijn, zie je terug in deze nieuwsbrief.

We kennen behoorlijke uitdagingen de komende tijd. Na het rapport met aanbevelingen voor verbetering van het VTH-stelsel van de commissie Van Aartsen, gaf de Algemene Rekenkamer aan dat omgevingsdiensten beter moeten registreren. Na negen jaar is het goed dat we onze verantwoordelijkheden en het takenpakket onder de loep nemen en ons mogelijk herpositioneren.

Foto Anton van Leeuwen

Verlenging contracten

Eind 2022 vroegen we om verlenging van de contracten bij de gemeente Terneuzen. Het gaat daarbij om de huur van kantoorruimtes en diverse ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering. De verlenging gaat om een periode van twee jaar, tot 1 januari 2026. De huidige contracten met de gemeente Terneuzen lopen tien jaar. Van 2014 tot 2024. Het afgelopen jaar maar zeker ook het komende gaat over de toekomst van RUD Zeeland. Het staat hoog op de agenda in bestuurlijke (verkennings)gesprekken. We willen dit proces gezamenlijk en zorgvuldig doorlopen. Als de verlenging mogelijk is, geeft ons dat letterlijk en figuurlijk de ruimte.

Deze eerste nieuwsbrief van 2023 zit goed vol met nieuws, informatie en ontwikkelingen op ons vak- en werkgebied.
Ik wens je veel leesplezier toe!

Inschrijven voor de externe nieuwsbrief
preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland