Tien jaar RUD Zeeland: jubileumbijeenkomst

Meer dan honderd mensen weten nu precies wat onze taken zijn én maakten kennis met de betrokken en gedreven medewerkers van RUD Zeeland.

Op donderdag 25 januari hielden we een jubileumbijeenkomst in De Stenge in Heinkenszand. Onze deelnemers en relaties waren uitgenodigd om tien jaar RUD mee te vieren. Het managementteam verwelkomde alle gasten en directeur Anton van Leeuwen opende de middag met een terugblik op tien jaar RUD.

 

Uitdagingen

Onze omgevingsdienst begon met uitdagingen: alles was voor iedereen even nieuw en letterlijk alles moest opgebouwd worden. Iedereen ging ervoor en hielp elkaar, met een schoon en veilig Zeeland als uitgangspunt.  De fijne sfeer van de begindagen is er nog steeds, maar we zijn een volwassen organisatie geworden die blijft groeien.

Doorgeven voorzittershamer

Er was naast een terugblik en samenzijn ook gelegenheid voor een officieel moment. Adrie van der Maas gaf de voorzittershamer symbolisch door aan zijn opvolgster Ankie Smit.  Ankie Smit is wethouder milieu in de gemeente Schouwen-Duiveland en sinds 5 jaar lid van het Dagelijks Bestuur (DB) van RUD Zeeland. Vanuit die kennis en ervaring neemt zij de voorzittershamer over.

Tijd tekort

We laten ook graag zien wat we doen en daar was dit jubileum de perfecte gelegenheid voor. Na de opening bezochten de bezoekers de RUD-markt. In tien verschillende kramen of ruimtes werden onze verschillende taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving uitgelegd door medewerkers van onze omgevingsdienst.

De aanwezigen maakten kennis met ondermijning, asbest, bodem, groen, externe veiligheid, geluid, piket, Omgevingswet, energie en drones. Er waren presentaties voorbereid en materialen meegenomen. Zo konden aanwezigen met een geurkaart ruiken hoe je een drugslab kunt herkennen, werd er omgevingsgeluid gemeten en werden de vele mogelijkheden van drones uitgelegd. Er werd geïnteresseerd geluisterd, er werden veel vragen gesteld en eigenlijk was er tijd tekort. Cabaretier Maikel Harte sloot de middag af met een lach en natuurlijk een Zeeuws tintje.

De jubileumbijeenkomst was de aftrap van tien jaar RUD Zeeland. Het hele jaar houden nemen we u mee in wat we doen en wie we zijn.  U komt meer te weten over de mensen die Zeeland al tien jaar schoon en veilig houden. De pagina met verhalen wordt gedurende het jaar aangevuld.

preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland