Asbest

Wilt u als particulier zelf asbest in, aan of op uw huis of pand verwijderen?

Bepaalde asbesthoudende materialen met een oppervlakte tot 35 m2 mag u, als particulier, zelf verwijderen. Bijvoorbeeld asbestplaten die zijn vastgeschroefd (zoals golfplaten op uw schuurtje) en vloerzeil dat niet is vastgelijmd mag uzelf verwijderen. Dakleien (platte dakpannen) met asbest mag u niet zelf verwijderen. Dit moet u laten doen door een gecertificeerd bedrijf. Op de site van milieucentraal kunt u alle informatie over asbest in en rondom het huis vinden.

Bedraagt de oppervlakte van de asbest meer dan 35 m2 of betreft het andere asbesttoepassingen? Vraag dan advies aan een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf bij u in de buurt. Kijk voor adressen op de website van Ascert.

Om asbest uit uw huis of pand te verwijderen, heeft u altijd toestemming nodig van uw gemeente. Op de site van omgevingsloket kunt u dit regelen door een melding te doen. U kunt inloggen met uw DigiD inlogcode. Doet u een melding namens een bedrijf, dan logt u in via uw e-herkenning.

 

De rol van RUD Zeeland

Particulieren die niet voldoen aan de bovengenoemde vrijstellingen en alle bedrijven moeten asbest laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. RUD Zeeland houdt vanaf 1 juli 2019 toezicht op het verwijderen van asbest door deze bedrijven. Het afhandelen van sloopmeldingen en het houden van toezicht op bedrijfsmatige asbestsaneringen zijn de belangrijkste taken. Daarnaast houden wij ons bezig met het aanpakken van milieucriminaliteit, zoals het illegaal verwijderen van asbest.

Klacht melden

Via onderstaande formulieren kunt u bij ons een melding doen van overlast. Na het invullen en versturen van een formulier, ontvangt u een ontvangstbevestiging per e-mail.

Vragen over asbest?

Heeft u een vraag over het verwijderen van asbest door bedrijven?

 

Wat doet RUD Zeeland met?

Industrie
Agrarisch
Garage- en transportbedrijven
Afval
preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland