In gesprek met de voorzitter van de personeelsvereniging

De personeelsvereniging (pv) is iets jonger dan de RUD zelf. De notariële akte passeerde zes maanden na de oprichting van RUD Zeeland in 2014. Daarmee was B.O.O.T.  (Buiten Onze Omgevings Taken) een feit.

Door Justa van Hermon

André Lindenbergh is enthousiast bestuurslid vanaf het moment van oprichting en voorzitter sinds 2019. Het bestuur organiseert al die jaren verschillende activiteiten. Met 75 leden, die al net zo enthousiast zijn, is B.O.O.T. met recht een verbindende vereniging voor alle medewerkers en het management.

Elke maand organiseren we iets

“We spreiden de pv activiteiten zoveel mogelijk. We houden daarbij altijd rekening met andere bijeenkomsten van de organisatie. Anders drukt het teveel op ieders agenda. Zo houden we het leuk. De meeste activiteiten zijn buitenshuis. Online gebeurt ook. Zoals de ledenvergadering. In coronatijd organiseerden we zelfs een ‘uitje’ vanuit ieders thuisfront. Dat was een whisky en port proeverij. Elke deelnemer kreeg een doos met verschillende kleine flesjes op voorhand. Een kenner begeleidde, vertelde meer over wat we zelf inschonken en gaf informatie. Thuis in je luie stoel whisky en port proeven dus. Niemand hoefde rekening te houden met eventueel vervoer naar huis. Op de schermen zag je gaandeweg de avond wel een paar rode koontjes verschijnen”.

 

Zoveel mooie herinneringen

“Het leukste uitje? Dat is een lastige. Persoonlijk denk ik direct aan een rondvlucht die we maakten vanaf het Vliegveld Midden-Zeeland. Het zat ook allemaal mee die dag. Prachtig weer, schitterende uitzichten. Waar we ook veel leuke reacties op kregen was de ballonvaart. De kookworkshops en kerstmarkten doen het eigenlijk altijd goed”.

 Op de nog-te-doen lijst staat…
“Daar hoef ik niet lang over na te denken. Een meerdaagse buitenlandse reis. Verschillende bestemmingen kwamen in een bestuursvergadering al voorbij. Met de (rij)afstand houden we natuurlijk rekening. Want voor een milieudienst telt duurzaamheid en het klimaat mee!”

De pv trekt me
“Altijd al. Bij mijn eerste werkgever was ik, koud afgestudeerd, al betrokken bij de personeelsvereniging. Bij mijn vorige en huidige ook. Het is juist de band die je met alle collega’s krijgt tijdens de verschillende activiteiten. Je leert iedereen kennen. Elke nieuwe medewerker krijgt bij zijn aanstelling een lidmaatschapsformulier. Daar stuur ik altijd een bericht achteraan en ga bij die collega langs om kennis te maken en uit te leggen wat de pv doet”.

Meer dan 70 activiteiten

Meer dan 70 activiteiten georganiseerd de afgelopen tien jaar
“En daar zijn we trots op. Zonder corona was dat nog meer geweest. Tien jaar RUD Zeeland en bijna tien jaar personeelsvereniging leverde mooie activiteiten op en minstens het tienvoudige aan foto’s en filmpjes. Je ziet er nu een paar van omdat we een selectie moesten maken. Maar het laat goed zien wat onze personeelsvereniging doet en bijdraagt”.

Hechte club

“Elk personeelslid mag altijd een introducee meenemen. Dat hoeft niet, het mag zeker. Gezellig. Gaat een collega uit dienst maar wil hij of zij pv-lid blijven? Dat kan en doen we ook! Als collega’s van RUD Zeeland werken wij prima onderling samen. Dat zie je indirect terug in het aantal aanmeldingen en de continu bezetting van het pv-bestuur. We hoeven nooit moeite te doen om nieuwe bestuursleden te vinden als dat nodig is”.

preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland