Tien jaar Ondernemingsraad: Als lid van de OR sta je altijd 'aan'

Ze hebben voelsprieten voor wat er gebeurt binnen de organisatie en zijn onmisbaar. Tien jaar RUD Zeeland betekent dat er ook al tien jaar een ondernemingsraad actief is. Drie (oud)-voorzitters blikken terug en kijken vooruit.

Lees meer

Willem Ginjaar, de eerste voorzitter: 'Ik zeg wel eens dat ik de RUD uit de klei getrokken heb'

Na twee grote rampen en een landelijk onderzoek, krijgen alle Nederlandse gemeenten, provincies en waterschappen de opdracht: richt een omgevingsdienst op. Ga er maar aan staan. Willem Ginjaar deed het in Zeeland en werd de eerste voorzitter.

Lees meer

Directeur Anton van Leeuwen is vooral trots op de medewerkers

Tien jaar RUD Zeeland. Directeur Anton van Leeuwen kijkt op het eerste decennium terug. Wat is er veranderd? Wat valt op? Welke uitdagingen kwamen voorbij en waar is hij trots op? Om met het laatste te beginnen; Anton van Leeuwen is vooral trots op de medewerkers.

Lees meer

 

Adrie van der Maas nam afscheid als voorzitter: 'Ik zou er, en dat meen ik oprecht, een boek over kunnen schrijven.'

Voorzitter Adrie van der Maas viert het jubileum mee én neemt afscheid van RUD Zeeland. De start was turbulent en in de jaren daarna was het ook nooit rustig. “Er is altijd iets wat speelt.” Er is kortom veel te vertellen. Heel veel. “Ik zou er, en dat meen ik oprecht, een boek over kunnen schrijven.”

Lees meer

Bianca Rozemeijer-Westdijk is specialist vuurwerk coördinator & vergunningen: 'Er zit een hele wereld achter'

“Vuurwerk is feestelijk, kent een zeker risico, is vooral mooi en al jaren mijn werk”. Bianca Rozemeijer-Westdijk is specialist vuurwerk coördinator & vergunningen bij RUD Zeeland. “Er zit een hele wereld achter”, zegt ze. Bianca vertelt aanstekelijk over haar werk en collega’s.

Lees meer

In gesprek met de voorzitter van de personeelsvereniging

De personeelsvereniging (pv) is iets jonger dan de RUD zelf. De notariële akte passeerde zes maanden na de oprichting van RUD Zeeland in 2014. Daarmee was B.O.O.T. een feit.

Lees meer

Vincent Courtois: “Dezelfde belangen. Dat is wat ons verbindt"

Aan het woord is Vincent Courtois. Hij is voorzitter van Portiz; de vereniging van in Zeeuwse havens gevestigde industriële en logistieke bedrijven en algemeen directeur van Ovet BV. Portiz behartigt de belangen van de 35 leden en is sparringpartner voor onder andere RUD Zeeland. Vincent Courtois vertelt tijdens ons gesprek over de uitdagingen en kansen in Zeeland, gedeelde belangen en de onderlinge samenwerking.

Lees meer
preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland