Directeur Anton van Leeuwen neemt afscheid van RUD Zeeland

Nieuws
01 februari 2024

Anton van Leeuwen neemt afscheid als directeur van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland. “Voor mij is het na tien jaar RUD Zeeland tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Anton van Leeuwen (1964) werd in 2014 benoemd als directeur van RUD Zeeland. Hij startte tien jaar geleden, drie maanden voor de oprichting van de omgevingsdienst. Tijdens de jubileumbijeenkomst op 25 januari blikte hij terug op de roerige begintijd.

Door druk vanuit het Rijk werden de omgevingsdiensten in Nederland opgericht. In Zeeland gebeurde dat in opdracht van de dertien Zeeuwse gemeenten, de provincie Zeeland en – tot januari van dit jaar – het waterschap Scheldestromen. Sindsdien voert RUD Zeeland milieutaken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Een schoon en veilig Zeeland is het doel.

Hectische tijden meegemaakt

De medewerkers van de RUD kwamen vanuit de deelnemers naar de nieuwe organisatie. Ze kenden elkaar niet en alles was voor iedereen nieuw. Anton: “We hebben samen hectische tijden meegemaakt. Een roerige start, het opbouwen van onze organisatie en het uitvoeren van belangrijke milieutaken.”

Onder leiding van Anton groeide de RUD uit tot een onmisbare organisatie met kennis en expertise in huis. De omgevingsdienst is nog steeds groeiende. “Met z’n allen hebben we een mooie organisatie neergezet die met beperkte middelen een stevige bijdrage levert aan een schoon en veilig Zeeland.” Er zijn ruim honderd medewerkers in dienst, die steeds meer verschillende taken uitvoeren.

Nieuwe uitdaging verkennen

Anton diende onlangs zijn ontslag in bij het bestuur van de omgevingsdienst. Hij blijft sowieso nog tot juni 2024 aan het roer staan van de RUD. De komende tijd gaat hij verkennen en ontdekken hoe zijn nieuwe uitdaging eruit ziet. Voor 2014 was Anton secretaris/algemeen directeur van de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde. Hij werkte eerder ook als manager voor Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en bij de brandweer Midden- en West Brabant.

Inschrijven voor de externe nieuwsbrief

Nieuws

Nieuws
Geluidsoverlast door knalapparaten op het land
13 juni 2024 Verder lezen
Nieuws
Visitatierapport RUD Zeeland
12 juni 2024 Verder lezen
Nieuws
Toren Sint-Baafskerk Aardenburg gerestaureerd mét aandacht voor beschermde diersoorten
30 mei 2024 Verder lezen
Nieuws
Zwemmen in open water: waar moet je rekening mee houden?
01 mei 2024 Verder lezen
Nieuws
Succesvolle informatieavond robuuste RUD
15 april 2024 Verder lezen
Nieuws
Gerrit van Hofwegen van start als interim-directeur RUD Zeeland
12 maart 2024 Verder lezen
Nieuws
Nieuws van onze voorzitter: RUD Zeeland krijgt interim-directeur
05 maart 2024 Verder lezen
Nieuws
Visitatiecommissie op bezoek bij RUD Zeeland
31 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
Dit is waarom groene handhavers in Zeeland zo belangrijk zijn
16 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
RUD Zeeland 10 jaar!
02 januari 2024 Verder lezen
preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland