Succesvolle informatieavond robuuste RUD

Nieuws
15 april 2024

RUD Zeeland moet robuust worden. We moeten de landelijke opgaven aankunnen met elkaar, inspelen op de toekomst en groeien om dat alles te bereiken. Een schoon, gezond en veilig Zeeland ligt in onze handen én in die van onze deelnemers.

Op woensdag 10 april vond er daarom een informatieavond plaats voor gemeenteraden en Provinciale Staten. Dit naar aanleiding van het voorgestelde plan van aanpak ‘Samen naar een robuuste RUD Zeeland’. Het onderwerp van deze avond was dan ook hoe we samen een robuuste omgevingsdienst bouwen en waarom een robuuste RUD Zeeland zo belangrijk is.

Taken van RUD Zeeland via actuele thema’s in beeld
De avond vond in hybride vorm plaats. Een aantal gasten kwam fysiek naar de Stenge in Heinkenszand en daarnaast was het ook mogelijk om online aan te sluiten via een livestream. De presentatie van de avond was in handen van Ramona van Zweden. Zij leidde het gesprek met Ankie Smit (voorzitter Algemeen Bestuur), Gerrit van Hofwegen (interim-directeur) en Willem de Wit (afdelingshoofd Toezicht & Handhaving). Via actuele thema’s zoals thermisch gereinigde grond, geitenhouderij en energiebesparing werden de veelzijdige taken van RUD Zeeland in beeld gebracht.

Interactieve avond
De gasten werden uitgenodigd om actief mee te denken. Met een online tool werden vragen voorgelegd over verschillende onderwerpen zoals geluidsoverlast, uitbreiding van een bedrijventerrein en de toekomst van RUD Zeeland. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om vragen te stellen in de zaal of voor de online deelnemers via een live chat.

Hoe nu verder?
De zienswijzeprocedure voor het plan van aanpak loopt van 1 april tot 1 juli. In die periode kunnen de raden en Staten hun zienswijzen indienen. Op 9 september 2024 neemt het Algemeen Bestuur een definitief besluit over het plan van aanpak.

Een geslaagde avond
Voor RUD Zeeland was het de eerste keer dat we een informatieavond in deze vorm organiseerden. We kijken terug op een geslaagde avond en danken alle fysieke en online bezoekers voor hun aandacht.

Benieuwd? Op deze pagina kunt u de livestream terugkijken.

Nieuws

Nieuws
Zwemmen in open water: waar moet je rekening mee houden?
01 mei 2024 Verder lezen
Nieuws
Gerrit van Hofwegen van start als interim-directeur RUD Zeeland
12 maart 2024 Verder lezen
Nieuws
Nieuws van onze voorzitter: RUD Zeeland krijgt interim-directeur
05 maart 2024 Verder lezen
Nieuws
Directeur Anton van Leeuwen neemt afscheid van RUD Zeeland
01 februari 2024 Verder lezen
Nieuws
Visitatiecommissie op bezoek bij RUD Zeeland
31 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
Dit is waarom groene handhavers in Zeeland zo belangrijk zijn
16 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
RUD Zeeland 10 jaar!
02 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
Ankie Smit nieuwe voorzitter RUD Zeeland
07 december 2023 Verder lezen
Nieuws
Het jachtseizoen is begonnen, behalve voor het konijn
10 oktober 2023 Verder lezen
Nieuws
Actiedag in twee natuurgebieden, dit zijn de resultaten
23 augustus 2023 Verder lezen
preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland