Waar moet uw bedrijf aan voldoen?

Nieuws
03 april 2023

Aan welke milieuregels moet je voldoen als ondernemer? We zetten deze regels zo duidelijk mogelijk op een rijtje voor de agrarische sector, horeca, industrie en garage- en transportbedrijven.

Bedrijven die hinder kunnen veroorzaken, vallen in Nederland onder de Wet milieubeheer. Dat betekent dat je als ondernemer bepaalde milieuregels moet naleven. Door de regels op te volgen, worden het milieu en de omgeving zo min mogelijk belast.

Infographics

We hebben de milieuregels voor de agrarische sector, horeca, industrie en garage- en transportbedrijven in vier overzichtelijke infographics gezet. Zo zie je in een oogopslag waar je aan moet voldoen.

Controle op naleving

De provincie en gemeenten hebben de taak om op naleving van de milieuregels te controleren. RUD Zeeland voert dit uit. Wanneer u een activiteit uitvoert waarvoor milieuregels gelden, dan moet u zich daar aan houden.

Milieucontrole

We voeren als RUD regelmatig milieucontroles uit. Een milieucontrole houdt in dat je als ondernemer een toezichthouder op bezoek krijgt. Hoe vaak u controle krijgt, hangt af van de activiteiten die u uitvoert. De toezichthouder maakt meestal op voorhand een afspraak en doet samen met de ondernemer een rondje door het bedrijf. Ook de administratie kan tijdens een bezoek worden bekeken.

Waarop controle?

De toezichthouder toetst uw situatie aan de geldende wet- en regelgeving. Daarnaast controleert de toezichthouder of u zich houdt aan de voorschriften uit uw vergunning(en). Ook hebben onze toezichthouders een zogenoemde ‘oog- en oorfunctie’ voor andere instanties, zoals het waterschap, de Arbeidsinspectie, de Belastingdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Dat betekent dat onze toezichthouders constateringen van overtredingen op wet- en regelgeving buiten hun bevoegdheid, doormelden aan deze instanties.

Resultaat

Het resultaat van de milieuregels, de naleving en het toezicht hierop leveren voor iedereen iets belangrijks op: een schoon en veilig Zeeland.

Bekijk via deze links de infographics.

Inschrijven voor de externe nieuwsbrief

Nieuws

Nieuws
Zwemmen in open water: waar moet je rekening mee houden?
01 mei 2024 Verder lezen
Nieuws
Succesvolle informatieavond robuuste RUD
15 april 2024 Verder lezen
Nieuws
Gerrit van Hofwegen van start als interim-directeur RUD Zeeland
12 maart 2024 Verder lezen
Nieuws
Nieuws van onze voorzitter: RUD Zeeland krijgt interim-directeur
05 maart 2024 Verder lezen
Nieuws
Directeur Anton van Leeuwen neemt afscheid van RUD Zeeland
01 februari 2024 Verder lezen
Nieuws
Visitatiecommissie op bezoek bij RUD Zeeland
31 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
Dit is waarom groene handhavers in Zeeland zo belangrijk zijn
16 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
RUD Zeeland 10 jaar!
02 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
Ankie Smit nieuwe voorzitter RUD Zeeland
07 december 2023 Verder lezen
Nieuws
Het jachtseizoen is begonnen, behalve voor het konijn
10 oktober 2023 Verder lezen
preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland