Ankie Smit nieuwe voorzitter RUD Zeeland

Jubileum, Nieuws
07 december 2023

RUD Zeeland trapt jubileumjaar 2024 op een bijzondere manier af. De omgevingsdienst heeft een nieuwe voorzitter. Adrie van der Maas geeft de voorzittershamer door aan Ankie Smit.

Op maandag 4 december is de nieuwe voorzitter gekozen door de leden van het Algemeen Bestuur (AB). Op 25 januari wordt de hamer daadwerkelijk doorgegeven. De tussenliggende periode wordt gebruikt voor overdracht.

Over de nieuwe voorzitter

Ankie Smit is wethouder milieu in de gemeente Schouwen-Duiveland en sinds 5 jaar lid van het Dagelijks Bestuur (DB) van RUD Zeeland. Vanuit die kennis en ervaring neemt zij de voorzittershamer over van de huidige voorzitter.

“Ik heb onze RUD Zeeland leren kennen als een uitvoeringsorganisatie die een onmisbare pijler is voor een schoon en veilig Zeeland. Een organisatie met veel kennis en passie voor het vak. De komende jaren maak ik me sterk voor een verdere ontwikkeling van RUD Zeeland naar een toekomstbestendige Zeeuwse omgevingsdienst, die voor haar complexe en belangrijke taken is toegerust.”

Afscheid Adrie van der Maas

Adrie van der Maas was 8,5 jaar voorzitter van RUD Zeeland, maar in de praktijk al veel langer betrokken. De maximale termijn van een voorzitter is 2x4jaar. Als wethouder van Noord-Beveland dacht hij sinds 2010 mee om te komen tot een omgevingsdienst Zeeland. Eerst maakte hij deel uit van de stuurgroep en daarna gelijk van het DB. Als voorzitter van een jonge organisatie stond hij vanaf april 2015 voor een grote opgave: alle deelnemers op één lijn krijgen. Dat deed hij met veel waardering. Hij maakte zich sterk voor een toekomstbestendige RUD Zeeland en liet zien een verbinder te zijn, met oog voor mensen. Adrie neemt afscheid van de RUD én verwelkomt zijn opvolger tijdens de jubileumviering op donderdag 25 januari.

“Ik heb dit werk met plezier gedaan. Er lag en ligt nog steeds een grote opdracht voor een omgevingsdienst die haar werk naar behoren en toekomstbestendig moet vervullen. Ik ben blij dat we de eerste stappen gezet hebben, samen met onze deelnemers, om dat nu verder handen en voeten te geven. Laten we elkaar vasthouden om te werken aan een schoon, veilig Zeeland met oog voor onze ondernemers.”

Jubileumjaar

RUD Zeeland bestaat in 2024 tien jaar. Dat we Zeeland samen schoon en veilig houden, vieren we samen met onze stakeholders. Dit feestelijke jaar gaat niet ongemerkt voorbij, we besteden het hele jaar door aandacht aan ons jubileum. We nemen Zeeuwen het hele jaar mee in wat we doen en wie we zijn.

Inschrijven voor de externe nieuwsbrief

Nieuws

Nieuws
Zwemmen in open water: waar moet je rekening mee houden?
01 mei 2024 Verder lezen
Nieuws
Succesvolle informatieavond robuuste RUD
15 april 2024 Verder lezen
Nieuws
Gerrit van Hofwegen van start als interim-directeur RUD Zeeland
12 maart 2024 Verder lezen
Nieuws
Nieuws van onze voorzitter: RUD Zeeland krijgt interim-directeur
05 maart 2024 Verder lezen
Nieuws
Directeur Anton van Leeuwen neemt afscheid van RUD Zeeland
01 februari 2024 Verder lezen
Nieuws
Visitatiecommissie op bezoek bij RUD Zeeland
31 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
Dit is waarom groene handhavers in Zeeland zo belangrijk zijn
16 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
RUD Zeeland 10 jaar!
02 januari 2024 Verder lezen
Nieuws
Het jachtseizoen is begonnen, behalve voor het konijn
10 oktober 2023 Verder lezen
Nieuws
Actiedag in twee natuurgebieden, dit zijn de resultaten
23 augustus 2023 Verder lezen
preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland