Dit is waarom groene handhavers in Zeeland zo belangrijk zijn

Jubileum, Nieuws
16 januari 2024

Steeds meer mensen trekken de natuur in om te genieten van al het moois. Er zijn in de natuur regels van kracht om planten en dieren te beschermen. Recreanten zijn welkom, maar de regels naleven is belangrijk zodat bijvoorbeeld broedende vogels of zeehonden niet worden verstoord in hun leefomgeving. Daarom zijn onze groene handhavers in Zeeland zo hard nodig.

Ze hebben in hun werk met heel wat uitdagingen te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Vogelbescherming. Onze groene inspecteur Huibert Polak werkte mee aan het onderzoek én werd geïnterviewd door Vogelbescherming.

Annika Nugteren voerde het onderzoek uit voor de Vogelbescherming. Dat gebeurde in het kader van het Actieplan Deltanatuur Zuidwestelijke Delta 2050. De groene handhavers in Zeeland hebben een belangrijke functie waarin ze met verschillende uitdagingen te maken hebben. Zoals recreatiedruk en beperkte capaciteit, is te lezen in het onderzoek.

Huibert vertelt in het interview nog meer over zijn werk als groene inspecteur. Zo spreekt hij wandelaars of surfers aan als zij recreëren op plaatsen waar ze niet mogen komen. Bijvoorbeeld op de zandbanken bij zeehonden of in gebieden waar vogels foerageren. Het hele interview, het onderzoek en actieplan vindt u op de website van de Vogelbescherming.

Meer lezen?
Meer lezen over de groene inspecteurs? Huibert Polak en Flip Meijaard vertelden in onze externe nieuwsbrief eerder over wat ze meemaken tijdens een patrouille. Meer lezen over RUD Zeeland? Neem dan een kijkje op onze jubileumpagina. Het hele jaar komt u meer te weten over onze organisatie en medewerkers, die Zeeland al tien jaar schoon en veilig houden.

Nieuws

Nieuws
Geluidsoverlast door knalapparaten op het land
13 juni 2024 Verder lezen
Nieuws
Visitatierapport RUD Zeeland
12 juni 2024 Verder lezen
Nieuws
Toren Sint-Baafskerk Aardenburg gerestaureerd mét aandacht voor beschermde diersoorten
30 mei 2024 Verder lezen
Nieuws
Zwemmen in open water: waar moet je rekening mee houden?
01 mei 2024 Verder lezen
Nieuws
Succesvolle informatieavond robuuste RUD
15 april 2024 Verder lezen
Nieuws
Gerrit van Hofwegen van start als interim-directeur RUD Zeeland
12 maart 2024 Verder lezen
Nieuws
Nieuws van onze voorzitter: RUD Zeeland krijgt interim-directeur
05 maart 2024 Verder lezen
Nieuws
Directeur Anton van Leeuwen neemt afscheid van RUD Zeeland
01 februari 2024 Verder lezen
Nieuws
Visitatiecommissie op bezoek bij RUD Zeeland
31 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
RUD Zeeland 10 jaar!
02 januari 2024 Verder lezen
preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland