Dit is waarom groene handhavers in Zeeland zo belangrijk zijn

Jubileum, Nieuws
16 januari 2024

Steeds meer mensen trekken de natuur in om te genieten van al het moois. Er zijn in de natuur regels van kracht om planten en dieren te beschermen. Recreanten zijn welkom, maar de regels naleven is belangrijk zodat bijvoorbeeld broedende vogels of zeehonden niet worden verstoord in hun leefomgeving. Daarom zijn onze groene handhavers in Zeeland zo hard nodig.

Ze hebben in hun werk met heel wat uitdagingen te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Vogelbescherming. Onze groene inspecteur Huibert Polak werkte mee aan het onderzoek én werd geïnterviewd door Vogelbescherming.

Annika Nugteren voerde het onderzoek uit voor de Vogelbescherming. Dat gebeurde in het kader van het Actieplan Deltanatuur Zuidwestelijke Delta 2050. De groene handhavers in Zeeland hebben een belangrijke functie waarin ze met verschillende uitdagingen te maken hebben. Zoals recreatiedruk en beperkte capaciteit, is te lezen in het onderzoek.

Huibert vertelt in het interview nog meer over zijn werk als groene inspecteur. Zo spreekt hij wandelaars of surfers aan als zij recreëren op plaatsen waar ze niet mogen komen. Bijvoorbeeld op de zandbanken bij zeehonden of in gebieden waar vogels foerageren. Het hele interview, het onderzoek en actieplan vindt u op de website van de Vogelbescherming.

Meer lezen?
Meer lezen over de groene inspecteurs? Huibert Polak en Flip Meijaard vertelden in onze externe nieuwsbrief eerder over wat ze meemaken tijdens een patrouille. Meer lezen over RUD Zeeland? Neem dan een kijkje op onze jubileumpagina. Het hele jaar komt u meer te weten over onze organisatie en medewerkers, die Zeeland al tien jaar schoon en veilig houden.

Nieuws

Nieuws
Directeur Anton van Leeuwen neemt afscheid van RUD Zeeland
01 februari 2024 Verder lezen
Nieuws
Visitatiecommissie op bezoek bij RUD Zeeland
31 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
RUD Zeeland 10 jaar!
02 januari 2024 Verder lezen
Jubileum, Nieuws
Ankie Smit nieuwe voorzitter RUD Zeeland
07 december 2023 Verder lezen
Nieuws
Het jachtseizoen is begonnen, behalve voor het konijn
10 oktober 2023 Verder lezen
Nieuws
Actiedag in twee natuurgebieden, dit zijn de resultaten
23 augustus 2023 Verder lezen
Nieuws
Stankoverlast op Noord-Beveland
15 augustus 2023 Verder lezen
Nieuws
Geuroverlast door brand in Willebroek (BE)
14 augustus 2023 Verder lezen
Nieuws
Zwemwater veilig? Dan moet je toch nog goed opletten
25 juli 2023 Verder lezen
Nieuws
Hoe wordt geluid bij evenementen geregeld?
03 juli 2023 Verder lezen
preloader logo
Wij zetten ons elke dag in voor
een schoon en veilig Zeeland